Warholinspiration och Einsteintröjor

Idé med inspiration från WarholPopkonstnären Andy Warhols färgporträtt på Marilyn Monroe är nog ett av de allra mest kända konstverken i världen. Kanske ett av de konstverk flest har kopior på i sina hem också för den delen. Hans bilder har ju tryckts på alltifrån kaffemuggar till t-shirts och affischer. Jag funderar på om man skulle kunna skapa en kul tröja med samma stil, fast något helt oväntat som kanske ett mjölkpaket istället för ett porträtt. Jag tror det skulle kunna bli lite roligt, men det kanske redan är gjort?

I dag såg jag en rolig tröja när jag sökte runt lite. Det var en tecknad Einstein som sträckte ut tungan och runt om på hela tröjan så var det tryckt olika slags matematiska formler. Rätt snygg faktiskt. Det finns en hel del tröjor med Einsteinmotiv, eller kopplingar till hans matematiska teorier och beräkningar att få tag i. Men den här stack ut ur mängden. Och appropå det tidigare ämnet med Warholmotiv, så finns det faktiskt tröjor med Einstein i sådan tappning.

Gillar ni Einstein och matematik så rekommenderar jag varmt att ni gör en sökning på shirts+einstein, då kommer ni finna många roliga och snygga tröjor. Einstein får ju en också att se lite smartare ut så det kanske skulle vara bra att ha en sån tröja vid vissa tillfällen.

En annan tröja jag också hittade i dag var gjord så att det såg ut som om en jättestor hand höll ett hårt grepp runt midjan på personen som bar tröjan. Den gillade jag jättemycket. Det var riktigt effektfullt. Kanske lite fånig men ändå väldigt rolig.

Kommer ni ihåg att jag berättade om mitt projekt med familjetröjan? Jag är nu klar och har skickat iväg motivet för tryck. Förhoppningsvis blir det bra, frun gillade det faktiskt så mycket att hon också ville ha en tröja att ha här hemma. Det var lite överraskande. Barnen tyckte också tröjan var rolig, de gillade seriefigurstemat och får varsitt porträtt på sig själva som seriefigurer inramat.

Tröjor behöver inte alltid ha ett humoristiskt motiv för att vara roliga. Om den påminner bäraren om ett speciellt tillfälle är den givetvis också skoj. Ett exempel kan vara en matchtröja från ett mästerskap, till exempel fotbolls-VM. Hos Fifa kan man köpa officiella mästerskapströjor, även för det kommande mästerskapet som spelas i Ryssland.

Det kan också handla om tröjor man köpt som souvenirer på en resa eller som man vunnit i någon tävling. Ja kort sagt allt som lockar fram roliga minnen hos tröjbäraren tycker jag räknas till kul tröjor. Och apropå VM 2018, nu återstår det att se om Sverige får en plats i mästerskapet. Först blir det ju EM, men efter det kommer väl VM-kvalet igång och jag kommer följa hur det går för de blågula på denna sportsida.

Nej, nu kliar det i fingrarna, måste testa nya idén med mjölkpaketen! Fast vem vet, kanske byter jag ut dem mot något annat motiv.