Så hittar du roliga tröjor

Kul tröjaI dag tänkte jag dela med mig lite av var man kan hitta kul tröjor. Svaret är egentligen rätt uppenbart: Internet! Visst kan man ha tur att hitta ett och annat fynd i affärerna eller i second hand butiker, men det är enklare att hitta på nätet.

Begränsa dig inte heller till enbart svenska webbshoppar, utan bredda dig och titta även på utländska webbutikers utbud. Titta också på auktionssiter som ebay, blocket eller tradera för chans till fynd eller inspiration till nya tröjor du kan skapa själv.

Om du handlar från utländska siter så tänk på att ta med eventuella tullavgifter och momsavgifter i beräkningarna, annars kan tröjan bli en kostsam historia. Jag har själv gjort misstaget att glömma bort att räkna med importkostnaderna och fått hem en tröja som blev 200 kr dyrare än beräknat. Inte så kul.

I sommar arrangeras OS i Rio och jag hoppas få se en rad snygga och kul tröjor på temat! Jag har kollat in den officiella webbsidan men inte hittat någon webbshop med souvenirer än, men det kanske kommer. Istället hittade jag någon typ av katalog med hela utbudet av officiella OS-souvenirer som återförsäljare kan beställa bland. Det var ett gediget utbud med alltifrån flip flop-sandaler till glas och smycken. Tyvärr var bilderna väldigt suddiga så jag kunde inte riktigt se hur tröjorna såg ut, men förhoppningsvis kommer det bättre bilder med tiden och jag har stor förhoppning om att tröjorna håller hög klass då arrangemanget har en kul maskot och härliga färger. Det ska bli spännande att följa Rio-OS, jag har läst på lite om årets stora idrottsevent här så jag känner mig redo!

En viktig sak när man handlar tröjor är givetvis att kolla hur passformen är och hur tröjorna är storleksmässigt. Sådant kan man ofta få reda på via andra som har köpt likadana tröjor tidigare och recenserat dem i webbutiken eller forum. Det kan vara så att tröjan är mindre eller större än vanliga standardmått, men det kan också vara att tröjan är längre än vanligt till exempel. En gång fick jag hem en tröja som jag nästan kunde dra ned halvvägs till knäna, vilket kändes mycket konstigt, varför gör man ens en sån tröja kan jag tänka rent spontant.

Kvalitén på tröjan är också viktig. Köper man en tröja på HM för 50:- så kan man acceptera att den inte är bra sydd, ibland lite snett, och att själva tyget är av den tunnare sorten. Men lägger man ned 400-500 kr på en tröja, ja då vill man att den ska vara lite tjockare i tyget och sitta bra och att den framförallt inte ska bli urtvättad och grådaskig efter 2-3 tvättar. Återigen är det andras recensioner av både den men också andra liknande tröjor på samma site som kan vara till din hjälp.

Tänk också på att bara handla från seriösa försäljare med gott rykte. Gör en snabb googling för att se vad andra kunder tycker om butiken. Handlar du från en auktionssite brukar man kunna se vilka omdömen tidigare kunder lämnat om säljaren, se upp för säljare med dåliga omdömen!

Ja, dessa råd och tips är egentligen bara basic fakta om var man ska leta och vad man bör tänka på när man handlar över Internet.

Om du beställer t-shirt med eget tryck så gäller samma principer, välj ett seriöst företag som har rykte om sig att leverera produkter av hög kvalitet så att du inte blir besviken på resultatet.

Om du är duktig på att designa tröjor och kan tänka dig att låta andra bära ditt motiv så kan du sälja det. Det finns butiker som erbjuder kunderna att ladda upp de egendesignade motiven till försäljning. Då kommer din designade t-shirt finnas med i butikens utbud och om någon köper en t-shirt med ditt motiv så tjänar du pengar. Butiken spreadshirt.se är ett exempel på en sådan butik. Roliga tröjor behöver därmed inte bara vara en kostnad, du kan också tjäna pengar om du är duktig. Varför inte göra en snygg tröja på temat Rio-OS?