Ny serie och kul fan-tröjor

Meeseeks-variant av Nikes logga, riktigt rolig!

Bilden lånad av Redbubble.com

Hej där! På senaste tiden har jag börjar kolla på en hel del olika serier, tecknade serier för vuxna. Dels är ju Simpsons en självklarhet, men jag kollar lite på Family Guy också ibland. Först tyckte jag att det var väldigt ovant att kolla på tecknade serier med så grov humor som de har ibland. Men sen vande jag mig lite mer, så nu är det bara kul. I vanliga fall kollar jag nästan bara på antingen naturdokumentärer (ja, faktiskt!) eller andra serier som Breaking Bad och Sons of Anarchy. Så steget till Simpsons är ganska långt.

Sen kom jag ännu lite längre bort från Breaking Bad och company. Jag hamnade på Netflix och började kolla på en serie som heter Rick and Morty. Den är också tecknad, men tecknad ännu mer orealistiskt än t.ex. Family Guy. Om du är känslig och lätt tar illa upp av våld och grovt språk är det här inte en serie för dig. Det är väldigt omoget men vuxet, så det är inget för den yngre generationen heller. Jag tycker däremot den kan vara kul ibland. Hitintills har jag hunnit kolla igenom båda säsongerna som är ute, men en tredje är snart tillgänglig i Sverige igen (hurra!).

Hur som helst, tillbaka till det jag egentligen ska skriva om – kul tröjor för stora fans. Det är nämligen så att Facebook är ganska bra på att hålla koll på vad det är man gillar. Jag klickade in mig och gillade sidan för Rick and Morty, och sen kom en massa förslag på merchandise, såna prylar som hör till serien. Det var bland annat muggar och små plyschdockor, men också ett antal riktigt häftiga tröjor!

Det kräver dock att man har lite koll på serien och vad som händer i den, för att man ska hajja allt som tröjorna säger. Bland annat är det Tiny Rick som sticker upp ur en bröstficka, från avsnittet då Rick (en full gubbe) satte sig själv i en tonårings kropp och blev populär. Det är också en kul twist på Nike-loggan med en Meeseeks, en blå figur som hjälper dig med ett uppdrag och sedan slutar existera. Nikes slogan är ju ”just do it” och Meeseeks säger ofta ”ooh, can do”. Ja, du får kolla på bilden istället.

Nu när jag blivit lite av ett fan så funderar jag på att köpa några tröjor med Rick and Morty-motiv. Det finns ju en hel del olika, och jag har redan fått några favoriter bara av att kolla runt på internet… En av favoriterna är ju Meeseeks-tröjan på bilden, men sen finns det bland annat en kul med Rick från avsnittet ”Get Schwifty”. Ja, jag har nog hittat fyra, fem stycken jag skulle vilja ha. Men jag får nog minska det lite tror jag! Två kan jag ju skaffa iallafall! Vi får se!