Kul idéer

idéOlika typer av kul graviditetströjor började dyka upp för ett par år sen och utbudet bara växer och växer. Det finns tröjor med alltifrån roliga texter som ”Not everything stays in Vegas” och ”Loading Human in progress” till kul bilder på bebisar som kikar ut ur magen. Jag funderar på att göra en egen med texten ”En bulle i ugnen” att ge bort till någon som är gravid eller om frugan blir det, den är verkligen rolig på många olika sätt, speciellt med tanke på hur populärt uttrycket har blivit, det gör det ännu roligare.

Andra roliga som jag har tänkte ut är ”En statsminister på g”, ”Nästa Zlatan?” och ”Pensionsförsäkring”, alla med glimten i ögat givetvis. Fantasin är stor och det är kul att spana in alla tröjor som finns där ute, man får mycket inspiration av det.

Några andra tröjidéer jag gillar är en tröja där det ser ut som om någon har spillt färg på halva tröjan. En annan cool tröja är de här Batik-tröjorna som man gjorde i skolan och som alla sprang omkring med, visst lite barnsligt men ändå roligt även om jag inte skulle bära en sådan idag.

Jag tycker också det är rätt kul med tröjor med textmotiv, ni vet bilder där texten bildar ett motiv (se exempelbilden). Antingen kan man använda 1 och 0 för att skapa motivet, eller så kan man skriva hela ord och leka med storlek, typsnitt och böja och vrida på bokstäverna för att få orden att forma motivet.

Jag har testat lite att själv göra sådana motiv, men jag tycker det är oerhört svårt. Det krävs nog en del talang för att lyckas få det bra. Kanske ska jag prova igen, ge det en ny chans, men jag tvivlar på att jag kommer lyckas. Men om jag testar och lyckas, då lovar jag att publicera resultatet här på bloggen! Jag är annars rätt blyg med att visa upp mina skapelser. Men om jag lyckas skapa en textbild då ska jag slå på stort och visa tröjan offentligt. Det finns i och för sig en sida på nätet där man kan göra om en bild till ettor och nollor, ska testa det på några bilder och se om det blir bra.

Det roliga med motivtexter är att man kan göra på så olika sätt, som sagt kan man använda 1or och 0or. Men man kan också välja att använda hela ord man gillar, eller skriva hela texter. Skriver man en hel text kan man ju dessutom få med ett kul budskap och liknande som gör motivet ännu roligare. Får fundera ut någon bra text jag kan ha i mitt motiv, kan klura samtidigt som jag fortsätter jobba med mitt Warholinspirerade motiv.

En annan idé är att göra ett kollage med texter efter ett tema, men att de inte bildar ett motiv, jag tror det kallas för ”text cloud” på engelska. Texten är kors och tvärs med olika storlekar, färger och ibland i olika fonter. Det kan man göra kring ett ämne som man gillar eller ett budskap som man vill nå fram med.