Jultröjor!

Jultröjor! Visst är det härligt med julen och alla dessa jultröjor man stöter på lite här och var. Det konstiga är dock att man nästan aldrig ser någon levande människa bära dem i verkligheten? Istället sitter de på skyltdockor eller på skådespelare i filmer och reklam!

Jag vill verkligen uppmuntra alla där ute att införskaffa en rolig jultröja! Tänk vilken glädjespridare du kommer att bli på julfesterna och på julafton med en härlig tröja som alla kan skratta åt och prata om! Det finns ju jultröjor i så många olika material att inte ens bortförklaringen ”Det kliar och sticks” är giltig. Klarar man absolut inte av en stickad tröja så finns det t-shirts med kul julmotiv.

Förr har vi hittills vågat oss på utsvävningar under julen som sträcker sig till julslipsar och julmotiv på strumporna. Men vad roligt det vore om vi skulle våga ta på oss en riktig jultröja istället! Det finns ju alltifrån klassiska motiv, till gulliga och riktigt skämtsamma varianter i butikerna, så något borde ju gå att hitta som faller i smaken!

Några av de mest extrema jultröjorna jag sett har haft utstickande utsmyckningar. Exempelvis ett motiv på en ren där man satt en utstickande röd tygboll som nos, ungefär som rudolf med röda mulen. En annan hade ett tomteansikte med löst fladdrande vitt skägg!

En annan rolig tröja jag lagt på minnet är en jultröja som är utformad som en serietidning/nyhetstidning med jultema. Jag har också sett en tröja med ett motiv av en tomtekropp som slutar där bärarens huvud börjar, ser otroligt roligt ut!

Själv äger jag en hel drös med jultröjor och brukar växla vilken jag använder på julafton från år till år. Barnen älskar tröjorna och tycker de är såå roliga. Men det är klart, nu är de ju fortfarande små, de kanske inte är lika roade över sin pappa i jultröja när de kommer i tonåren!

Jaja, nog om detta ämne. Men ut och fynda på reorna så att du är redo inför nästa år! Eller varför inte göra en egen tröja? Kul tips på hur du skapar en riktigt ful och smaklös jultröja får du i detta klipp: